SCARA. Concurs de CAD și 3D printing pentru liceeni creativi

Departamentul Ingineria Fabricației organizează prime ediție a concursului SCARA – CAD și 3D printing, pentru elevii de liceu care posedă cunoștințe de utilizare a unui pachet software de proiectare asistată de calculator. Obiectivul concursului este stimularea creativității și promovarea tehnologiilor digitale în domeniul fabricației industriale. 

 

Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial, prin Departamentul Ingineria fabricației organizează prima ediție a concursului SCARA – CAD și 3D printing, pentru elevii de liceu care posedă cunoștințe de utilizare a unui pachet software de proiectare asistată de calculator.

Elevii, indiferent de clasa în care învață, sunt invitați să proiecteze modele 3D cu tema SCARA, PIRAMIDA, sau TEMA LIBERĂ, în orice mediu CAD. Avem încredere în creativitatea lor!  O susținere și îndrumare din partea diriginților și a profesorilor coordonatori ar fi binevenită.

Lucrările elevilor (fișiere CAD) vor fi înscrise în concurs prin intermediul Google Forms disponibil aici.

Platforma de înscriere a lucrărilor în concurs va fi deschisă în perioada 15.01.2022-15.02.2022. Festivitatea de acordare a premiilor va fi organizată în cadrul zilelor Universității Transilvania din Brașov (1-5.03.2021).

De restul, ne ocupăm noi: jurizare, printarea 3D a lucrărilor premiate, acordarea premiilor.

Va fi premiat, de asemenea, liceul care prezintă cele mai multe lucrări înscrise și care obține cele mai multe premii. Fiecare liceu cu lucrări înscrise va fi distins cu o diplomă de participare.

Pliantul de promovare a concursului poate fi consultat aici.

Regulamentul de participare poate fi consultat aici.